ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ζακυνθινός™ Ιδιωτικές Έρευνες

Εγγυόμαστε πως πρωταρχική επιδίωξη και πρόθεσή μας συνιστά η δική σας εξυπηρέτηση με επαγγελματισμό, ευαισθησία και εχεμύθεια.

more
Ντετέκτιβ Αθήνα

Η ερευνητική ιδιότητα του ντετέκτιβ συνδέεται με τη διαχείριση ενός ευρέος φάσματος υποθέσεων, κάτι που συνεπάγεται τη δυνατότητα ανάληψης ποικίλων περιπτώσεων. Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί σ’ έναν ντετέκτιβ για οποιοσδήποτε θέμα αντιμετωπίζει, από το πιο απλό μέχρι και το πιο δισεπίλυτο πρόβλημα. Οι συνήθεις υποθέσεις που οδηγούν κάποιον στην πόρτα του ντετέκτιβ σχετίζονται, πρωτίστως, με την αναζήτηση και συλλογή πληροφοριών για τρίτα πρόσωπα και, παράλληλα, με την εξυπηρέτηση αποκλειστικά των νόμιμων συμφερόντων τους.

Πιο συγκεκριμένα, η βάση της επαγγελματικής ενασχόλησης του ντετέκτιβ αφορά στην έρευνα και την εξιχνίαση. Επιδιώκεται η με κάθε τρόπο εξονυχιστική αναζήτηση αντικειμένων λόγω απώλειας ή κλοπής τους. Ο ντετέκτιβ, επίσης, είναι αυτός που θα αποδυθεί σε αγώνα αναζήτησης προσώπων που έχουν εξαφανισθεί, ανταποκρινόμενος στην έκκληση βοήθειας των οικείων του αγνοούμενου. Τέλος, είναι αυτός που θα αναλάβει την αποκάλυψη εγκλημάτων που ενδεχομένως η εξιχνίασή τους εκκρεμεί ή δεν έχει διεκπεραιωθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ενδιαφέρον έχει σ’ αυτό το σημείο να επισημανθούν οι δυσχερείς συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει ο ντετέκτιβ όχι μόνο λόγω της ίδιας της φύσης των υποθέσεων όσο και λόγω των απρόσιτων ή περιθωριοποιημένων περιοχών που απαιτείται συχνότατα να «αγγίξει». Ειδικά στην Αθήνα, πολλά κεντρικά σημεία της πόλης δε θυμίζουν σε τίποτα την παλιά ομορφιά και αίγλη της. Πλεονάζουν οι ανοίκειες εικόνες από χρήστες και εμπόρους λευκού θανάτου, λαθρομετανάστες που συμβάλλουν στην άνθιση του παραεμπορίου, καταφανής μαστροπεία – πορνεία, βιασμοί, κλοπές οχημάτων, διαρρήξεις κατοικιών και επιχειρήσεων, συμπεριφορές ποικίλων μορφών βίας και τρομοκρατικές εκδηλώσεις που τροφοδοτούν ανελλιπώς το αίσθημα της απόλυτης ανασφάλειας του πολίτη, σε μια χώρα που δείχνει να μη θέτει ως προτεραιότητά της την προστασία του.

Όμως, ας μην πάει η σκέψη κάποιου πολύ μακριά. Το  ίδιο το κέντρο της Αθήνας συνιστά, δυστυχώς, ένα άριστα δομημένο δίκτυο εμπορίου ναρκωτικών που εξακτινώνεται,  σχεδόν ανεξέλεγκτα, από το ιστορικό κέντρο της πόλης μέχρι και τις γύρω γειτονιές. Μάλιστα, οι τομείς του χωρίζονται σε «ζώνες ναρκωτικών» που ανήκουν σε διαφορετικές εγκληματικές ομάδες, με την καθεμιά να εξειδικεύεται σε συγκεκριμένο είδος διακίνησης ναρκωτικών.

Η περιήγηση στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας προσφέρει απλόχερα εικόνες που αισθητοποιούν την αλήθεια της  εγκατάλειψης σε όλο της το μεγαλείο. Ανεξέλεγκτη και ανεμπόδιστη χρήση ναρκωτικών εκτυλίσσεται κατάφωρα μπροστά στα μάτια των περαστικών, σε απόσταση αναπνοής από ιστορικά και τουριστικά σημεία της πόλης. Αυτό όμως που θορυβεί – περισσότερο απ’ όλα, ίσως – τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη είναι η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον HIV, που σε συνδυασμό με τη συνολική κατάρρευση στον τομέα της υγείας αφήνει εκτεθειμένους τους πάντες. Αν στα παραπάνω προστεθεί ένα αδύναμο ή ανενεργό δίκτυο ασφάλειας του πολίτη, τότε συμπληρώνεται η εικόνα μιας κοινωνίας που φέρει τα σημάδια της αποδιοργάνωσης, της εγκατάλειψης και των εσφαλμένων προτεραιοτήτων.

Εύλογα, λοιπόν, συνάγεται πως το έργο του ντετέκτιβ ειδικά στην Αθήνα κρίνεται απαιτητικό και δαιδαλώδες. Τα προαναφερθέντα δεδομένα που αποτυπώνουν την πραγματικότητα της πρωτεύουσας απαιτούν από τον ντετέκτιβ, που κινείται επαγγελματικά σ’ αυτή, να έχει ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες. Για να γίνει πιο σαφές, οι προϋποθέσεις που καλείται να πληρεί ο ντετέκτιβ αφορούν κατάλληλα γνωστικά εφόδια – συμπεριλαμβανομένης της άρτιας εξοικείωσης με την προηγμένη εφαρμοσμένη τεχνολογία, ιδιαίτερες και συγκεκριμένες αντιληπτικές και επικοινωνιακές ικανότητες, ευελιξία και εγρήγορση, οξεία κριτική σκέψη και διάθεση ανελλιπούς ενημέρωσης και παρακολούθησης των εξελίξεων στον επαγγελματικό του χώρο. Επιβάλλονται οι δεξιότητες της μεθοδικότητας, της συνέπειας, της πειθαρχίας στην τήρηση ορίων και της αποτελεσματικής προσπάθειας. Επειδή, όμως, πάνω απ’ όλα ο ιδιωτικός ερευνητής εμπλέκεται σε λεπτές ή επίπονες ανθρώπινες καταστάσεις, οφείλει να γνωρίζει καλά να διαχειρίζεται με ψυχική σθένος, θάρρος, σεβασμό και ενσυναίσθηση τον  συνάνθρωπο.