ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ζακυνθινός™ Ιδιωτικές Έρευνες

Εγγυόμαστε πως πρωταρχική επιδίωξη και πρόθεσή μας συνιστά η δική σας εξυπηρέτηση με επαγγελματισμό, ευαισθησία και εχεμύθεια.

more




Ντετέκτιβ Θεσσαλονίκη

Το ερευνητικό αντικείμενο του ντετέκτιβ αφορά στην έρευνα και την εξιχνίαση. Ειδικότερα, επιδιώκεται η με κάθε τρόπο εξονυχιστική αναζήτηση αντικειμένων που η τύχη τους αγνοείται  λόγω απώλειας ή κλοπής. Ο ντετέκτιβ, επίσης, είναι αυτός που θα αποδυθεί σε αγώνα αναζήτησης προσώπων που έχουν εξαφανισθεί, ανταποκρινόμενος στην έκκληση βοήθειας των οικείων του αγνοούμενου ή θα εμπλακεί στην   αποκάλυψη εγκλημάτων που μπορεί να μην έχουν εξιχνιαστεί απ’ τις αρμόδιες αρχές.

Το σύγχρονο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης έχει αλλάξει συγκριτικά με το παρελθόν, με αποτέλεσμα ποικίλα κοινωνικά προβλήματα να απλώνονται στις γειτονιές της, παίρνοντας καθημερινά ανησυχητικές διαστάσεις. Η νεολαία της συμπρωτεύουσας κινείται πλέον στους ανησυχητικούς ρυθμούς και την ανωνυμία μιας μεγαλούπολης. Η καθημερινότητα σε κεντρικά σημεία της πόλης διαγράφεται με τις σκοτεινές εικόνες των ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης και της πορνείας – αναφερόμενα ως κάποια απ’ τα πιο σημαντικά προβλήματα που καλούνται να αντικρύσουν και, κάποιες φορές, πιο άμεσα να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης. Το έργο της Αστυνομίας καθίσταται δυσχερέστερο, τόσο εξαιτίας της σωρείας των προβλημάτων που υποχρεούται να αντιμετωπίζει καθημερινά, όσο και εξαιτίας του πολυσύνθετου των υποθέσεων, που δεν υπόσχεται πάντα την επιθυμητή αποτελεσματική διεκπεραίωσή τους.

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, λοιπόν, που επιλέγει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης απαιτείται να κατέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια των ειδικών γνώσεων – εφαρμοσμένη τεχνολογία, διαχείριση βάσεων δεδομένων,  εργαστηριακή άσκηση – στην έρευνα του εγκλήματος. Έτσι, η εκπαίδευσή του σε συνδυασμό με την πείρα που αποκτά στη διάρκεια των ερευνών του τον θωρακίζουν με όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις της επιτυχίας του. 

Εξετάζοντας συνδυαστικά τις απαιτήσεις του σύγχρονου προφίλ της Θεσσαλονίκης με τις προϋποθέσεις επαγγελματικής επιτυχίας που καλείται να φέρει ένας επαγγελματίας ντετέκτιβ, προκύπτουν κάποιες σημαντικές διαπιστώσεις. Ο ρόλος του  πετυχημένου ντετέκτιβ συνδέεται με την αποτελεσματική ανταπόκριση του σ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες μιας μεγαλούπολης, όπως η Θεσσαλονίκη, καταφέρνοντας,  παράλληλα, να φέρει επάξια εις πέρας όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Για να γίνει πιο σαφές, οι προϋποθέσεις που καλείται να πληρεί ο ντετέκτιβ αφορούν κατάλληλα γνωστικά εφόδια – συμπεριλαμβανομένης της άρτιας εξοικείωσης με την προηγμένη εφαρμοσμένη τεχνολογία, ιδιαίτερες και συγκεκριμένες αντιληπτικές και επικοινωνιακές ικανότητες, ευελιξία και εγρήγορση, οξεία κριτική σκέψη και διάθεση ανελλιπούς ενημέρωσης και παρακολούθησης των εξελίξεων στον επαγγελματικό του χώρο. Επιβάλλονται οι δεξιότητες της μεθοδικότητας, της συνέπειας, της πειθαρχίας στην τήρηση ορίων και της αποτελεσματικής προσπάθειας. Επειδή, όμως, πάνω απ’ όλα ο ιδιωτικός ερευνητής εμπλέκεται σε λεπτές ή επίπονες ανθρώπινες καταστάσεις, οφείλει να γνωρίζει καλά να διαχειρίζεται με ψυχική σθένος, θάρρος, σεβασμό και ενσυναίσθηση τον  συνάνθρωπο.